|
|
Maak een zoete siroop door het suiker toe te voegen aan het water.
Laat het mengsel op een laag vuurtje opwarmen totdat alle suiker is opgelost.
Haal het suikersiroop van het vuur en laat het vervolgens op kamertemperatuur afkoelen.
Meng vervolgens de wodka en speculaaskruiden en het siroop samen in een kom.
Gebruik een trechter en giet het mengsel in de afsluitbare fles.
Sluit de fles af en schud het gedurende 30 seconden.
Goed.
Zet de fles gedurende 2 weken weg in een donkere koele plek.
Zo kunnen de smaken goed in de wodka trekken.
Schud de fles dagelijks zodat de bezonken suiker en specerijen goed met de wodka mengen.
Na 14 dagen is het tijd om het drankje te filteren.
Gebruik hiervoor een koffiefilter.
Filter het drankje door een koffiefilter in een kom of maatbeker.
Vervang zonodig de filter.
Deze raken gauw verstopt.
Giet het gefilterde likeur in een mooie fles en laat deze nog minimaal een week rijpen in een donkere en koele ruimte.
Sluit de fles goed af, want dan kun je jouw zelfgemaakte likeur 6 maanden lang bewaren.