Lauwwarme smoothie met kastanjechampignons

smoothie_kastanjechampignons (2K)
voor 2 personen
  • ½ bakje kastanjechampignons (bakje 250 g)
  • ½ zoete ui
  • ½ tl kruidenbouillonpoeder
  • ½ dl melk
  • 1 takje dille
  • zout
  • peper

Borstel of veeg met keukenpapier de champignons schoon.
Snij grote champignons in stukken.
Maak de zoete ui schoon en snij in stukken.
Breng de champignons met ui in 2 dl water met het kruidenbouillonpoeder aan de kook en laat afgedekt zachtjes 10 minuten koken.
Doe alles over in een blender met de melk en dille en puree tot een gladde smoothie.
Brengt eventueel op smaak met zout & peper.
Schenk over in 2 glazen of in 2 ruime cappuccinokoppen en serveer direct.

Opmerking
Vervang voor een romigere smaak de melk door crème fraiche light en voor een fris zurig resultaat door Griekse yoghurt (10% vet).
Ook lekker met een scheutje Cognac.

Bron: The champignons
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug