Sipsmith Martinez

Sipsmith Martinez

  • 6 cl Sipsmith London Dry Gin
  • 3 cl Dolin Rouge
  • 0,75 cl Luxardo Maraschino
  • 2 druppels sinaasappel cocktailbitters
  • 1 Luxardo cocktailkers
  • 1 cocktailglas met gebroken ijs
  • 1 cocktailroerglas
  • 1 cocktaillepel
  • 1 cocktailstrainer

De Martinez is voor het eerst gepubliceerd in 1887 in het cocktail boek van de Amerikaanse cocktaillegende Jerry “The Professor” Thomas. Om deze cocktail te maken heb je verschillende cocktailtools nodig.

Voordat je begint, koel je eerst het cocktailglas met gebroken ijs.
Doe vervolgens alle ingrediënten in het cocktailroerglas.
Vul dit roerglas daarna met ijsblokjes en roer alle ingrediënten samen met een cocktaillepel voor ongeveer 20 seconden.
Door de cocktail te roeren, worden alle ingrediënten langzaam gekoeld en verwaterd de cocktail geleidelijk.
Alle smaken van de ingrediënten komen samen en Martinez wordt hierdoor perfect gebalanceerd.
Gooi het gebroken ijs uit het cocktailglas.
Strain de cocktail in het gekoelde cocktailglas en garneer de Martinez met de cocktailkers.

Deze cocktail is niet voor de “faint hearted”.

Bron: Gall & Gall

Terug