Sinaasappelgranita

voor 2 personen

  • 4 sinaasappels
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 g suiker

Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een klein stukje schil af.
Snijd van de sinaasappel 1 mooie schijf af.
Bewaar de sinaasappelschijf voor garnering.
Pers de sinaasappels uit.
Breng de helft van het sinaasappelsap met het schilletje en het citroensap aan de kook.
Los hierin al roerend de suiker op.
Laat de suikerstroop nog 2 minuten koken.
Roer er van het vuur af de rest van het sinaasappelsap door.
Laat het mengsel helemaal afkoelen.
Verwijder het schilletje.
Laat het mengsel in een ijsmachine of in de diepvries bevriezen.
Roer de massa in de diepvries iedere 20 minuten met een vork door elkaar.
Dit voorkomt de vorming van grote ijskristallen.
Snijd de achtergehouden schijf sinaasappel in tweeën.
Verdeel de granita over 2 glazen coupes en garneer met de halve sinaasappelschijf.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizza al tonno en een tomatensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug