Piña colada - I

Piña colada

  • 3 cl witte rum of kokos rum
  • 3 cl kokosmelk
  • 1 lepel gecondenseerde melk
  • 3 cl ananassap

Voeg in een blender de rum, ananassap, kokosmelk en gecondenseerde melk toe en mix.
Vul een groot glas met ijsblokjes en schenk daar de pina colada mix.

Opmerking
Wil je helemaal de tropen in huis halen? Gebruik dan verse ananas welke je in de blender pureert in plaats van ananas sap. Houd een paar stukjes over voor de garnering, parapluutje erin en je hebt een schitterend uitziende cocktail!

Bron: Gall & Gall


Piña colada - II

Piña colada

  • 5 cl Licor 43
  • 5 cl kokosmelk
  • een paar druppeltjes citroensap
  • 1 cl cognac
  • 2 cl met suiker opgeklopte slagroom
  • 2 plakken ananas
 
    • voor de garnering
  • een stukje verse ananas met schil
  • een takje munt

Snijd de twee plakken ananas in kleine stukjes.
Shake dit samen met de Licor 43, de kokosmelk, citroensap, cognac, slagroom en de ijsblokjes in de cocktailshaker.
Shake alles goed en schenk het in je glas, garneren met het stukje ananas en het takje munt.

Tip
Ga voor verse ananas in plaats van ananassap. Dat is niet alleen lekker, het geeft deze cocktail ook net even dat vakantiegevoel. Met dit exotische drankje haal je de tropen in huis. Makkelijk te maken en o zo lekker. Oh en vergeet ‘m niet op te dienen met een grote glimlach, dan smaakt ie nóg lekkerder!

Bron: Licor 43 cuarenta y tres

Terug