|
|
Snijd de walnoten in vieren en doe ze samen met de andere ingrediënten in een glazen (weck)pot.
Span plasticfolie over de opening van de pot en schroef vervolgens het deksel erop.
Laat 40 dagen staan op een warme plaats, bijv. in een zonnige vensterbank, schud de pot dagelijks.
Filter het mengsel door een doek of papieren koffiefilter.
Doe de drank terug in de schoongemaakte pot of in brandschone, met heet water omgespoelde flessen, sluit ze af en laat de Nocino nog 3 maanden rijpen.
Hierna is de drank gereed voor consumptie.
|
|
Pluk de walnoten rond 24 juni.
Dan zijn ze groot genoeg en nog zacht van binnen.
Maak de fles of pot (flessen of potten) waarin het komt goed schoon.
Spoel goed met schoon water.
Was de walnoten.
Snijd ze in vieren.
Draag hierbij latex handschoenen, want de walnoten geven bruingeel vocht af dat niet zomaar van uw handen is te wassen.
Doe alles in de fles of pot.
Laat minstens een maand staan.
Tussendoor, om de dag, goed schudden.
Suiker toevoegen.
Filtreren en terug doen in schone flessen.
porto
voor 4 flessen van 0,75 liter
|
|
Spoel de noten goed af, laat ze drogen en snijd ze in vieren.
Doe de noten met de suiker, wijn en alcohol in de pot, roer even goed door span huishoudfolie over de opening van de pot en schroef vervolgens het deksel erop.
Laat de pot 2 maanden staan.
Filter de inhoud door een doek en giet de wijn in flessen, doe de kurk erop en bewaar de flessen op een koele, droge plaats.
Minstens een jaar houdbaar.
Kennelijk maakt iedereen zijn nocino op een andere wijze. De een neemt wodka, de ander 95% alcohol. Wodka of brandewijn is niet erg Italiaans, maar 95% alcohol is in Nederland niet te krijgen. Wel in Italië. En makkelijk ook. (Dus als u of uw vrienden naar Italië gaan…..)
|
[1] |
[2] |
[3] |
[4] |
walnoten |
30 |
8 |
30 |
8 |
kaneelstokjes |
2 |
1 |
2 gr poeder |
1 |
kruidnagels |
5 |
8 |
10 |
20 |
nootmuskaat |
|
|
|
1 theel |
suiker |
325 gr |
250 gr |
750 gr |
300 gr |
vanillestokje |
1 |
|
|
|
citroen schil |
1 (rasp) |
|
1 |
|
wodka of brandewijn |
1 l |
|
|
1 l |
95% alcohol |
|
½ l |
½ l |
|
water |
|
½ l |
0,4 l |
|
Bron |
|
|
Pluk de walnoten rond 24 juni.
Dan zijn ze groot genoeg en nog zacht van binnen.
Maak de fles of pot (flessen of potten) waarin het komt goed schoon.
Spoel goed met schoon water.
Was de walnoten.
Snijd ze in vieren.
Draag hierbij latex handschoenen, want de walnoten geven bruingeel vocht af dat niet zomaar van uw handen is te wassen.
Doe alles in de fles of pot.
[2] & [4] Lossen de suiker pas na 40 dagen op.
Laat minstens een maand staan.
[1] Spreekt van 2 maanden.
[2] Zegt 1 maand en zonnig plaatsen.
[3] Zegt 40 dagen, warm en zonnig.
Tussendoor, om de dag, goed schudden.
Suiker toevoegen.
Filtreren en terug doen in schone flessen.
[1] en [3] zeggen: nog 3 maanden laten rijpen.
Daarna geschikt voor consumptie.