Mojitococktail volgens van Wees

  • 4½ cl Bali Rum
  • ⅓3 cl Mint esprit
  • 8 verse, mooie blaadjes mint
  • 2½ cl limoensap
  • 30 g rietsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • sodawater naar wens
  • gemalen ijs

Stamp 5 blaadjes mint fijn in een vijzel.
Los de suiker op in het limoensap (eventueel heel even licht verwarmen) en voeg bij de fijngestampte mint.
Voeg de rum toe en de mint esprit.
Meng alles goed door elkaar.
Vul een cocktailglas of longdrinkglas met gemalen ijs.
Giet het rummengsel door een theezeefje en vul aan met het sodawater.
Garneer met een partje limoen en de overgebleven mintblaadjes.

Tip
Neem in plaats van de Mint esprit eens Lavendel esprit, het effect is verrukkelijk!

Bron: A. van Wees distilleerderij De Ooievaar

Terug