Mojito basisrecept

Mojito basisrecept
tekst 1
Mojito basisrecept
tekst 2
  • 1 limoen (ca. 2½ cl limoensap)
  • 5 blaadjes verse munt
  • 2 theel. of barlepels rietsuiker
  • 4 cl rum
  • bruiswater
  • ijsklontjes

Halveer de limoen en snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit.
Doe de limoenpartjes met de suiker in een glas en stamp deze aan met een muddler of achterkant van een houten lepel.
Hierdoor komen de smaken en sappen van de limoen vrij.
Voeg de rum en de rest van het limoensap toe en roer nogmaals goed door.
Je wil namelijk niet dat er een laagje suiker op de bodem blijft liggen.
Voeg dan de muntblaadjes en ijs toe en roer nogmaals door.
Top het glas dan af met bruiswater en steek er een rietje en eventueel nog wat munt in.

Tips voor het maken van een mojito
Geen muddler in huis gebruik dan het uiteinde van een houten lepel. Hiermee kun je de limoenen iets stampen en door het glas roeren.
Serveer de mojito extra feestelijk met een limoenschijfje op de rand en/of een plukje munt in het glad.
Gebruik witte rum, en bij voorkeur het liefst uit Cuba zoals Bacardi of van Havanna club.
Voor een alcoholvrije mojito, ook wel virgin mojito genoemd, laat je de rum achterwege.
In plaats van rietsuiker kun je ook suikersiroop gebruiken. Gebruik dan ca 15 ml per mojito.
Shake of stir? Of te wel schudden of roeren. In sommige cocktailrecepten wordt de mojito namelijk geschud in een shaker. Dat kan natuurlijk ook maar ik vind het mooier om hem te roeren en ik heb geen shaker in huis :)

Bron: Leuke Recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug