Mint Julep - I

Mint Julep

  • 2 theel. suikersiroop
  • 4 takjes munt
  • een scheutje water
  • gebroken ijs
  • 5 cl William Lawson’s
  • een takje munt

Schenk de suikersiroop, munt en water in een groot whiskyglas.
Kneus de takjes munt en roer het mengsel.
Vul het glas verder met gebroken ijs, schenk de William Lawson’s over het ijs en roer goed.
Schep hier nog een beetje gebroken ijs op.
Garneer met een takje munt.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall


Mint Julep - II

Mint Julep

  • muntblaadjes
  • 1 eetl. eenvoudige siroop
 
  • ijs
  • 6 cl whisky

Doe de muntblaadjes en de siroop in een glas, voeg dan het ijs en de whisky toe.
Garnering: veel verse munt.

Bron: Mark Bittman
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug