Mimosa

Mimosa

  • 75 cl champagne, gekoeld
  • 50 cl sinaasappelsap, gekoeld
  • maraschino kersen
  • sinaasappel, optioneel

Giet het sap in een kan.
Vul, juist voor serveren, de kan verder op met de mousserende wijn.
Schenk in wijn- of flute glazen.
Doe een maraschino kers bij in elk glas en garneer met een schijfje sinaasappel.

Tips
Champagne kan vervangen worden door andere mousserende wijn, zoals Cava of Prosecco.
Indien je de mimosa te zuur vindt, kun je iets minder sinaasappelsap gebruiken of een demi-sec mousserende wijn gebruiken in plaats van brut.
Je kunt natuurlijk ook gewoon in de keuken het sap verdelen over de glazen, fles openen en glazen verder opvullen met de mousserende wijn en eventueel garneren.

Variaties
Mimosa, niet alcoholisch
Vervang de mousserende wijn door ginger ale frisdrank (van bijvoorbeeld schweppes of canada dry) of alcoholvrije cider (van bijvoorbeeld kidibul/stassen).

Bron: KOOKRECEPTEN met een verhaal

Terug