Margarita - I

Margarita

  • 4½ cl tequila blanco
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl limoensap
  • ½ cl suikersiroop
  • grof zeezout
  • limoen

Maak de rand van een coupe nat met limoensap en dip omgekeerd op een schoteltje met zeezout.
Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een shaker.
Vul aan met ijsblokjes en shake hard.
Strain de cocktail in het voorbereide glas.
Garneer met een limoenpartje.

Bron: Gall & Gall


Margarita - II

voor 1 persoon

  • 5 cl Arette blanco (100% agavetequila)
  • 2½ cl Cointreau
 
  • 2½ cl limoensap

Shake alle ingrediƫnten in een shaker gevuld met ijs.
Schenk uit en zeef (dubbel, fine strain) in een voorgekoeld coupette-glas.
Garneer met een limoenpartje en een zoutrand.

Bron: Tess Posthumus
Gepubliceerd door: Gall & Gall


Margarita - III

Margarita

  • 6 cl witte tequila
  • sap van 1 limoen
  • 1½ cl triple sec, bij voorkeur Cointreau
 
  • zout
  • partje limoen voor garnering

Vul een cocktailshaker met ijs en voeg tequila, limoensap en triple sec toe.
Schudden.
Giet, met het ijs, in een highball of een voetglas (maak eerst een zoutrand als je dat wilt).
Garneer met een limoenpartje.

Bron: Rosie Schaap
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug