Lievevrouwebedstro bowl (Meipunch)

Lievevrouwebedstro bowl

  • 75 cl Riesling (halfdroog)
  • sap van een halve citroen
  • ½ bosje lievevrouwebedstro
  • 4 aardbeien
  • 4 pepermuntblaadjes
  • 2 thee-eieren

Hang de lievevrouwebedstro met de blaadjes naar beneden op en laat het een dag drogen.
Pluk de blaadjes van de stelen en smeer ze op de thee-eitjes.
Ontkurk de riesling en giet deze in een karaf.
Voeg het citroensap en de thee-eieren toe.
Zet de karaf vervolgens 2 uur in de koelkast.
Haal vervolgens de thee-eieren uit de karaf.
Garneer 4 glazen met een aardbei en een muntblaadje en giet over de bowl.

Opmerking
De punch smaakt goed met zowel wijn als mineraalwater. Zo krijgt de lievevrouwebedstro bowl zijn typische smaak.

Bron: kraut & rüben

Terug