Koffiemousse

koffiemousse (1K)
voor 4 - 8 personen
  • 2 blaadjes gelatine (1,8 g per stuk)
  • 10 cl sterke koffie
  • 4 eieren, wit en geel gescheiden
  • 3 eetl. suikerr
  • 25 cl verse room
  • 2 - 3 schuimpjes, verkruimeld

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
Knijp ze goed uit.
Smelt de gelatine in de hete koffie.
Zet apart.
Klop in een kom de eigelen en de suiker tot een roomkleurig mengsel.
Zet apart.
Klop in een adere kom de eiwitten stijf.
Zet koel.
Klop in een derde kom de room tot slagroom.
Schep de slagroom door het ei-suikermengsel.
Voeg de koffie toe en roer goed.
Schep tenslotte voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het koffiemengsel.
Bedek de bodem van glazen of kopjes met een laagje kruimels van de schuimkoekjes.
Giet de koffiemousse hierop.
Zet 2 à 3 uur koel.
Garneer met de resterende kruimels.

Variant:
besprenkel vlak voor het serveren met koffielikeur.

Tip:
zet de glazen of kopjes met de koffiemousse ongeveer 10 minuten in de diepvries om de mousse sneller te laten stijven.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug