Keizer’s tuin

Keizer’s tuin

  • 120 g dun gesneden rabarber
  • 200 g suiker
  • 5 Thaise basilicumbladeren; meer voor garnering
  • 1 theel. gekruide rijstwijnazijn
  • 4½ cl gin
  • 2½ cl citroensap

Breng 24 cl water aan de kook in een middelgrote steelpan, voeg rabarber en suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
Haal van het vuur, dek af en laat 1 uur staan.
Reserveer een selectie van rabarberplakjes als garnering. Strain de siroop en bewaar gekoeld voor maximaal 7 dagen.
Meng in een mengbeker de Thaise basilicumbladeren met de gekruide wijnazijn door elkaar.
Voeg de ginr, rabarbersiroop en citroensap toe.
Vul een shakerr voor ⅔ met ijs en schud het krachtig
Giet door een fijnmazig zeefje in een gekoeld cocktailglas.
Garneer met een Thais basilicumblad en een plakje gereserveerde rabarber.

Bron: Melissa Clark
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug