Granaatappel-hemel op aardeijs

    • voor de basis ijsmix
  • 140 g volle melk
  • 30 g slagroom
  • 35 g fijne kristalsuiker
  • 8 g van Wees Hemel op Aarde esprit
  • 10 g maizena
  • 1 eidooier
    • voor de fruitmix
  • 350 g gepureerde en gezeefde granaatappel
  • 350 g water
  • ongeveer 375 g suikerstroop 70% Brix
    • voor 1000 g suikerstroop
  • 300 g water
  • 670 g suiker
  • 30 g glucosepoeder, of -stroop

Klop 10 gram suiker met het eigeel schuimig.
Meng wat koude melk met de maizena.
Warm de volle melk, de slagroom en de rest van de suiker tot een temperatuur van 67 °C en voeg al roerend het maizena mengsel toe.
Verwarm tot tussen de 80 en 85 °C en houdt de massa gedurende 10 minuten op deze temperatuur.
Laat daarna afkoelen tot ongeveer 67 °C en voeg wat van de warme massa toe aan de eiermassa, meng vervolgens de eiermassa door de warme massa.
Laat afkoelen tot onder de 20 °C.
Plaats de mix ongeveer 12 uur in de koelkast.
Warm het granaatappelsap met het water gedurende enkele minuten tot ongeveer 50 °C.
Bepaal, indien mogelijk, het Brix percentage.
Voeg suikerstroop toe tot een Brix-percentage van ongeveer 30%.
Indien u niet over meetapparatuur beschikt voegt u 375 gram suikerstroop toe.
Meng goed door elkaar en laat snel afkoelen.
Meng de basisijsmix met de granaatappelmassa en draai direct het ijs af.
Serveer het ijs met een glaasje Hemel op Aarde likeur.

Bron: A. van Wees distilleerderij De Ooievaar

Terug