Gember-oase

gember_oase (1K)

  • 6 citroenen
  • 5 cm gember
  • 80 g kristalsuiker
  • 10 muntblaadjes + extra om te garneren
  • 1 kaneelstokje
  • 1 l water
  • ijsblokjes

Pers het sap uit 5 citroenen.
Schil de gember en rasp fijn.
U moet ongeveer 3 eetlepels gemberrasp hebben.
Verhit 1 l water en los er de suiker in op.
Zet het vuur af en voeg het citroensap, de geraspte gember, het kaneelstokje en de muntblaadjes toe.
Roer goed om.
Laat minstens 3 uur trekken in de koelkast.
Op het moment zelf.
Giet het vruchtensap door een zeef in een kan.
Serveer met veel ijsblokjes en schijfjes citroen en muntblaadjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug