Voor ± 80 cl (voor 4 personen als ontbijt of tussendoortje, of voor 6 - 8 personen als cocktail).
|
|
Halveer de passievruchten, neem het vruchtvlees er met een lepel uit en wrijf het boven een mengkom door een zeef.
Of was de perziken of nectarines, halveer ze, verwijder de pitten en wrijf het vruchtvlees boven een mengkom door een zeef.
Schil de mango, houd 4, 6 of 8 mooie plakjes achter voor de garnering, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe het in de mengkom.
Was de limoen, schil er een stukje schil (zonder wit) af en pers de vrucht boven de mengkom uit.
Pureer het vruchtvlees met het sap.
Voeg de biogarde of yoghurt, de geraspte gemberwortel en de poedersuiker toe.
Blancheer de limoenschil 2 - 3 minuten, laat goed uitlekken en snijd de schil in ragdunne reepjes.
Doe eventueel 2 ijsklontjes onderin de glazen, schenk de drank erop en garneer met de plakjes mango en de geblancheerde limoenreepjes.
Bron: Sonja van de Rhoer
Gepubliceerd door: Astrid Veltman