Eierpunch met tonkaboon

Eierpunch met tonkaboon

Voor 1 fles

  • 35 cl gecondenseerde melk
  • 25 cl bruine rum

Verwarm een schone, afsluitbare glazen fles (inhoud 1 liter) in een voorverwarmde oven op 130 °C (gas 1, circulatielucht 110 °C) op het rek van de oven gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen.
Rasp de tonkaboon zeer fijn (bij voorkeur op een nootmuskaatrasp).
Eigeel, poedersuiker en tonkaboon met een staafmixer gedurende 5 minuten bewerken.
Roer de gecondenseerde melk en de rum erdoor.
Verwarm gedurende 6 à 8 minuten in een heet waterbad onder voortdurend roeren met een klopper, totdat het mengsel romig en dik is (het mengsel mag niet koken!).
Vul de eierlikeur met een trechter in de fles, sluit hem onmiddellijk en laat afkoelen.
Zet het op een koude plaats.
In de koelkast ongeveer 4 weken te bewaren.

Eierlikeur wordt steviger als het langer meegaat.
Door het schudden van de fles wordt het weer vloeibaar.
Rauw eiwit bevriest goed en kan gebruikt worden voor meringue of macarons.

Bron: essen & trinken

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug