Appel- met perenbowl

Appel- met perenbowl

  • 1 l appelsap
  • 1 l appelcider
  • 2 appels
  • 2 peren (niet te rijp)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 theel. kardemompeulen
  • 1 citroen

Schil de appels en de peren en snijd deze in blokjes.
Snijd de citroen in plakjes.
Voeg in een grote pan de appelsap, rozemarijn en de kardemom samen met het fruit toe.
Laat het vijf tot tien minuten zachtjes koken totdat het fruit iets zachter is maar niet uit elkaar valt.
Giet het mengsel over in een grote glazen kom.
Voeg als laatste de citroenplakjes en de cider toe.
Zet de schaal minstens een uur in de koelkast.
Serveer de bowl met een pollepel en glazen erbij zodat je gasten zelf hun glas kunnen vullen. Kun jij lekker van je feestje genieten.

Tip
Voor een alcoholvrije versie vervang je de cider voor een halve liter extra appelsap en een halve liter water.

Bron: Verse Oogst

Terug