1 liter, voor ongeveer 4 personen
|
|
De sinaasappels uitpersen en samen met de wodka, jenever, Cointreau en suiker in een grote kan gooien.
Alles met een grote lepel goed roeren.
De cava goed koud, aan de rest van het mengsel toevoegen, maar let op niet in een keer er in gooien, maar langzaam gieten zodat het koolzuur niet meteen verdwijnt.
Doe een aantal ijsblokjes en de sinaasappelschillen in het glas.
Het geheel nog een beetje roeren, in cava glazen schenken.
voor ongeveer 4 à 6 personen
|
|
Doe het versgeperst sinaasappelsap in de karaf.
Schenk vervolgens voorzichtig de cava erbij.
Voeg dan de wodka en gin toe, en roer alles goed door elkaar.
Proef en voeg eventueel naar smaak suiker toe en roer nogmaals door elkaar (zie ook Variaties!).
Serveren
Serveer ijskoud in een champagnecoupe, eventueel met nog een paar ijsblokjes en met een schijfje sinaasappel op de rand.
Tips
Mogelijke soorten cava (van ‘zonder toevoeging van suiker’ tot ‘met meer dan 50 gram suiker per liter’): brut nature, extra brut, brut, extra seco (extra droog), seco (droog), semi-seco (halfdroge) en dulce (zoet).
Als het kan en het is het seizoen, gebruik dan Valencia sinaasappels! Plaats de sinaasappelen in de koelkast, vooraleer uit te persen.
Sommige versie gebruiken 10 cl vodka en 10 cl gin, misschien jou versie!
De suiker die je wilt toevoegen is optioneel en hangt af van het soort cava dat je gebruikt en hoe zoet je de cocktail wilt. Heb je liever een drogere cocktail, neem dan een droge cava of zelfs een brut. Heb je liever een zoete, gebruik dan een zoete Cava of dulce. Wil je nog extra suiker toevoegen, neem dan suiker die gemakkelijk oplost in koude vloeistof, zoals bloemsuiker of ultra fijne suiker.
Variaties
✦ Vervang gin door cointreau of een andere sinaasappellikeur.
✦ Vervang vodka en gin door cointreau of een andere sinaasappellikeur.
✦ ½ l cava, ½ l sinaasappelsap en 10 cl Cointreau, of 5 cl gin en 5 cl vodka.
Bron: KOOKRECEPTEN met een verhaal