|
|
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Halveer de aardbeien en leg ze in een roestvrijstalen pan.
Kneus de aardbeien met een spatel.
Voeg het water toe.
Zet het deksel op de pan en verwarm de aardbeien op zacht vuur tot het water kookt.
Verwarm de aardbeien nog 15 - 20 minuten tegen de kook aan.
Maak een theedoek vochtig en wring hem weer droog.
Leg de theedoek in een zeef en zet de zeef in de kom.
Schenk het aardbeienmengsel in de zeef en laat de massa zo 2 uur staan.
In die tijd zal al het sap in de kom lekken.
Pers intussen de citroen uit.
Schenk het sap in een maatbeker en noteer hoeveel ml sap erin zit.
Schenk het sap weer terug in de kom.
Weeg anderhalf keer zoveel suiker af als er sap in de maatbeker zat.
Dus bij 50 cl sap, weeg je 750 g suiker af.
Voeg de suiker aan het sap toe en roer net zolang (ongeveer 10 minuten) tot alle suiker is opgelost en een mooie heldere siroop ontstaat.
Voeg het sap van de citroen toe.
Zet de trechter in een fles en vul de fles tot bijna aan de rand met siroop.
Vul ook de andere fles met siroop.
Draai de deksels op de flessen.
Plak op elke fles een etiket met wat erin zit en de datum dat je de siroop bereid hebt.
Je kunt de siroop in de koelkast zeker 2 - 3 weken bewaren.
Serveren
Schenk een bodempje aardbeienlimonadesiroop in een glas en vul dit aan met koud water of mineraal water.
Tip
De siroop is ook heerlijk over roomijs of in de yoghurt.
Bron: NN