Warm witloof met appel en brie

Warm witloof met appel en brie

vegetarisch

  • 6 stuks witloof
  • 220 g brie, in plakjes
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • 2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden
  • 2 eetl. honing
  • handvol walnoten
  • peper & zout
  • olijfolie

Verwarm de oven op 200 °C.
Maak de witloof proper en snijd het kontje eraf.
Snijd ze in de lengte doormidden.
Verwarm de olijfolie in een hete pan.
Bak de witloof 2 à 3 minuten.
Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie.
Leg er de witloof en de appel in.
Strooi er peper en zout over.
Verdeel er de plakjes brie over.
Giet er als afwerking een beetje honing over en strooi er de helft van de tijm op.
Strooi er tot slot de walnoten over.
Zet de ovenschaal 20 à 25 minuten in de oven.
De duur beslis je zelf, afhankelijk van hoe fel je de kaas gesmolten wilt zien.
Serveer met de andere helft van de tijm en de verse peterselie.

Tip
Vervang de brie door geitenkaas.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug