Tartaar van forel, radijs en aardappel, condiment van mosterd op oude wijze

tartaar_forel,_radijs (3K)

  • 6 aardappelen om te koken/stomen (700 g)
  • 4 forelfilets
  • ½ bosje rode radijzen
  • 40 g kappertjes
  • 2 eetl. mosterd op oude wijze
  • 2 eetl. ongezouten pistaches
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Was de aardappelen en leg ze in een slakom.
Vul de kom voor de helft met water.
Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van gelijke grootte.
Was de radijsjes en snijd ze fijn.
Snijd de forelfilets in blokjes van gelijke grootte.
Doe de forelblokjes in een saladekom en voeg er de aardappelen, de radijsjes, de kappertjes, de mosterd, het citroensap, de pistaches en de olijfolie aan toe.
Meng goed en gebruik een vormpje om de tartaar op een bord te schikken.
Dien koel op.

Bron: Patapas

Terug