Pasteitjes met kalfsragout en St. Adriaans abdijbier

(8 stuks)

  • 8 pasteibakjes
  • 500 g mager kalfsvlees
  • 200 g champignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 3 dl St. Adriaans Abdijbier
  • 1 dl kalfs- of kippenbouillon
  • 4 eetl. allesbinder
  • 2 eetl. fijngehakt bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Snijd het kalfsvlees in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en braad de blokjes vlees hierin aan.
Zet het vuur laag, doe er de fijngesneden stengels bleekselderij, de bouillon en de helft van het bier bij en laat dit 1,5 uur stoven.
Voeg er een kwartier voor het einde van de stooftijd de fijngesneden
champignons en de rest van het bier aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Roer tenslotte de allesbinder door het stoofvocht tot ragoutdikte is ontstaan en houd de ragout warm.
Verwarm intussen de pasteibakjes in een op 160 °C voorverwarmde oven.
Vul de warme pasteibakjes met de ragout en garneer met het fijngehakte bieslook.
Serveer er ijsbergsla, plakjes komkommer en radijs en een milde mosterddressing bij.
Drink er een gekoeld glas St. Adriaans Abdijbier bij.

St. Adriaans Abdijbier is een bier van brouwerij BIOS, Van Steenberge in Ertvelde, België in opdracht van Taverne SAF te Geraardsbergen.
6,5% vol.alc., 15 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.



Terug