Paddestoelenragout met groene peper

(Vlaanderen)

  • 400 g gevarieerde paddestoelen
  • 35 g boter
  • 1 lookteentje
  • 50 g bloem
  • 4 dl bouillon
  • 4 pasteibakjes
  • 3 eetl. witte port
  • 2 theel. groene peperkorrels
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Smelt de boter in braadpan en bak de paddestoelen 5 minuten.
Pers er de look boven uit en roer de bloem eronder.
Voeg er al roerend scheutje voor scheutje de bouillon bij.
Blijf roeren tot een gebonden ragout is ontstaan.
Laat de ragout, onder af en toe roeren, 10 minuten sudderen.
Laat de pasteibakjes intussen in het midden van de oven in 7 minuten knapperig worden.
Roer de port en de peperkorrels onder de ragout en breng op smaak met peper en zout.
Schep de ragout in de pasteibakjes.



Terug