Ovengebakken aardappeltortilla

ovengebakken_aardappeltortilla (3K)

vegetarisch

  • 300 g nieuwe aardappelen
  • 6 eieren, lichtjes opgeklopt
  • 2 lente-uitjes, in schijfjes gesneden
  • 1 courgette, fijn gesneden
  • 2 kleine tomaten, grof gehakt
  • 75 g diepvrieserwten, ontdooid
  • 50 g cheddarkaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6).
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijfjes.

Magnetron
Leg de aardappelen in een grote, plastic (microgolfbestendige) kom.
De aardappelen zullen sneller koken als ze niet te dicht op elkaar gepakt zitten, een grote kom met een dun laagje werkt het best.
Spoel de aardappelen af met water, laat uitlekken en leg ze terug in de kom.
Dek af met een plastic bord of plasticfolie en laat koken.
MG = 800 watt (categorie E): 7 - 8 minuten.
Pas bij andere wattage of categorie de kooktijd aan volgens de instructies van de fabrikant.

Of

Kookplaat
Doe de aardappelen in een pan en voeg kokend water toe tot ze net onder water staan.
Zet onder deksel en breng aan de kook.
Laat 15 - 20 minuten sudderen of tot ze zacht zijn.
Laat uitlekken.
Leg bakpapier in 2 ronde cakevormen van ongeveer 20 cm Ø.
Meng alle ingrediënten en doe alles in de vormen.
Strooi er wat kaas over.
Zet de vormen 25 - 30 minuten in de oven tot alles 'luchtig', omhooggestegen en goudbruin is.
Dien op met een tomaat-uisalsa en seizoensgroenten.

Bron: Patapas

Terug