Oesterzwammen met spekjes

oesterzwammen_spekjes (2K)

  • 500 g oesterzwammen
  • 4 plakken vers gezouten spek
  • verse bieslook
  • peper uit de molen

Snijd het spek in blokjes en bak ze knapperig zonder vetstof (in een pan met antiaanbaklaag).
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laat 1 eetlepel spekvet in de pan (giet de rest weg) en bak er de oesterzwammen een paar minuten in.
Kruid ze met peper uit de molen.
Vermeng de oesterzwammen met het spek.
Werk af met rijkelijk veel gehakte verse bieslook.
Serveer meteen.
Lekker met croutons, warm stokbrood of volkorenbrood en boter.

Opmerking
Gerookt spek of bacon kan ook. Denk er alleen aan dat gerookt vlees vlug erg zout smaakt! Na dit voorgerecht mag het hoofdgerecht licht zijn.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug