(± 60 stuks)
|
|
Was de mosselen grondig en controleer ze. Gooi kapotte
schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten
weg.
Meng de olie, de knoflook en de mosselen in een pan en kook de
mosselen afgedekt 6 - 8 minuten tot alle schelpen
openstaan.
Schud ze regelmatig om.
Verwijder dicht gebleven mosselen.
Meng de boter, het citroensap, de selderij en de bieslook in een
kom tot kruidenboter.
Rasp de abdijkaas boven een andere kom grof en roer de
crème fraîche, de mosterd en de dragon erdoor.
Breng beide mengsels op smaak met zout & peper.
Laat de mosselen in een vergiet goed uitlekken, maak elke mossel
los en breek één schelphelft af.
Leg de mosselen in de schelp op een bakplaat, verdeel de
selderijboter over de helft van de mosselen en verdeel het
kaas-roommengsel over de rest van de mosselen.
Verwarm de oven voor op 200 °C en gratineer de mosselen 8 -
10 minuten in het midden van de oven.
Leg de mosselen op een schaal en serveer ze warm.