Millefeuille van aardappelen, aubergines en romige looksaus

millefeuille_aardappelen_aubergines (3K)

vegetarisch

  • 5 aardappelen om te koken/stomen (600 g)
  • 1 grote aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 bosje basilicum
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Was de aardappelen en leg ze in een slakom.
Vul de kom voor de helft met water.
Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in schijfjes.
Schil de aubergines en snijd ze in de lengte in schijfjes van ½ cm.
Giet de olijfolie in een sauteerpan en bak de schijfjes aubergine 3 minuten aan elke kant.
Kruid met peper en zout en leg ze dan op een stukje keukenpapier.
Pel de knoflook en haal de kiem weg.
Kook 3 keer.
Laat afkoelen.
Voeg de room toe en laat 10 minuten koken.
Mix goed.
Gebruik een vormpje om de millefeuille te maken:
leg afwisselend een schijfje aardappel, een blaadje basilicum en een schijfje aubergine op elkaar.
Kruid elke laag met peper en zout.
Dien koud op in combinatie met de looksaus.

Bron: Patapas

Terug