Loempia's met gemarineerde vis

Loempia's met gemarineerde vis

  • 300 g lengfilet
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teentje look
  • 1 gehakte chilipeper
  • ½ theel. geraspte gember
  • ½ koffiel. suiker
  • verse koriander
  • 2 wortels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 8 vellen rijstpapier
  •  
    • voor de dipsaus
  • 3 eetl. soyasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. suiker
  • peper

loempias_vis Loempia's met gemarineerde vis Snijd de visfilet in blokjes.
Meng de vis met het limoensap, de look, de chilipeper, suiker en gember.
Zet in de koelkast gedurende 15 minuten.
Snijd intussen de wortel, lente-uitjes, komkommer en avocado in reepjes.
Vul een kom met lauwwater.
Dompel een vel rijstpapier 10 seconden onder.
Maak een keukenhanddoek lichtjes nat en leg het vel rijstpapier op de handdoek.
Beleg in het midden met groentjes en vis.
Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol op.
Snijd de rolletjes in tweeën, serveer met de dipsaus.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug