Kuiperslekkernijtjes

(± 30 stuks)

  • 2 flessen Rodenbachbier
  • 4 fijngesneden sjalotten
  • een snuifje geplette peper
  • ½ laurierblaadje
  • een takje tijm
 
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g Chesterkaas
  • 4 eidooiers
  • eiwit
  • paneermeel

Laat de inhoud van de Rodenbachbier, waarin sjalotten, peper, laurierblaadje en tijm worden gemengd, voor de helft inkoken.
Verwijder de tijm en laurier en giet de rest door een puntzeef.
Bereid een dikke béchamelsaus, kruid naar smaak en smelt er de geraspte Parmezaanse en Chesterkaas in.
Voeg het kookvocht toe en bind de saus met 4 eigelen.
Giet alles in een plaat waarvan de bodem met geolied perkamentpapier is bedekt, op een dikte van 1½ cm.
Verdeel de afgekoelde bereiding vervolgens in gelijke stukken van 8 cm lengte en 4½ cm breedte, wentel deze in eiwit en paneermeel en bak ze in warm frituurvet goudbruin.

Bron: Astrid Veltman



Terug