Gebakken konijnenlever met Luikse stroop en bananenkroketjes

  • 4 rijpe bakbananen
  • 2 eieren
  • een geutje olie
  • 2 eetl. bloem
  • 4 eetl. paneermeel
  • 20 eindjes spaghetti van ± 3 cm
  • 4 konijnenlevers
  • boter
  • 1 eetl. griessuiker
  • 1 theel. frambozenazijn
  • 20 blaadjes citroenmelisse
  • 2 eetl. Luikse stroop (peren of gemengde)
  • het sap van ½ citroen
  • peper, zout

Pel de bananen, snijd de uiteinden af en verdeel elke banaan in 5 gelijke cilindertjes.
Klop de eieren met een geutje olie los.
Wentel de bananencilinders achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel en steek in elk banaankroketje een eindje spaghetti.
Kruid de konijnenlevers met peper en zout en bak ze in boter.
strooi er de suiker over en laat die 3 minuten karameliseren.
Deglaceer de braadjus op het allerlaatste ogenblik met de frambozenazijn.
Bak de kroketten net voor het serveren in frituurolie goudgeel en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Steek naast elk stengeltje spaghetti een blaadje munt of melisse.
Smelt de stroop in 3 eetl. heet water en voeg het citroensap toe.
Verdeel de saus over 4 warme borden, schik een konijnenlever in het midden en schik er 5 bananenkroketjes rond.



Terug