Kempens voorgerecht

  • 750 g aardappelen
  • 4 eieren
  • 150 g spek
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • 10 g peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 1 bosje bieslook of pijpajuin (bosui)
  • mayonaise

Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
Was en breek de sla, dep hem goed droog en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
Doe hetzelfde met het spek en versnipper een ui.
Smelt wat boter en bak de spekreepjes goed krokant.
Voeg er tijdens het bakken de uien aan toe en laat die eventjes kleuren.
Dan mogen de aardappelen volgen.
Bak ze mee en kruid ze met peper en eventueel zout.
Breek de eieren over het gerecht en roer goed.
Schik de sla op een bord.
Leg de gebakken aardappelen met het roerei er midden op.
Garneer met tomaat en versneden pijpajuin of bieslook.
Serveer de mayonaise apart.



Terug