Belgische kaaskiosk

(6 personen)

  • 1 verrassings- of hompbrood voor 6 personen (1,5 kg)
    • voor het Brussels puntje:
  • 1 rijpe Brusselse kaas van 150 gr
  • 2 eetl. zure room
  • versgemalen peper
    • voor het Rammenasrondje:
  • 150 g Hervesmeerkaas
  • ½ rammenas
  • 2 eetl. fijngesnipperde bieslook
    • voor het Jubilootje:
  • 250 g Jubilo-kaas
  • boter
  • 2 eieren
  • paprikapoeder

Snijd een deksel van de bovenkant van het brood.
Maak het broodkruim los van de korst, haal het uit het brood en verdeel het in 3 schijven van gelijke dikte.
Eén schijf gebruikt u om Brusselse Puntjes te maken, één schijf voor Rammenasrondjes en de laatste schijf voor Jubilootjes.
Uit de eerste schijf haalt u 24 driehoekjes, uit de tweede schijf 24 rondjes met een diameter van 5 - 6 cm en de derde schijf snijdt u eerst vierkant, waarna u er 24 rechthoekjes uit snijdt.
Voor elk broodgarnituur zijn 2 sneetjes per persoon vereist.
Reken op 2 sandwiches van elke soort per persoon.

Brussels puntje:
Dep de kaas met keukenpapier droog.
Haal hem door een niet te fijne zeef, strooi er versgemalen peper op en werk op met de zure room.
Smeer dit tussen 2 broodpuntjes (driehoekjes).

Rammenasrondje:
Schil de rammenas en snijd hem in plakjes van 2 mm.
Druk 24 rondjes uit de broodcirkeltjes, strijk deze aan één kant overvloedig in met Hervekaas en leg er dan een schijfje rammenas tussen.
Druk de sandwich lichtjes op elkaar, zodat er wat kaas tussenuit komt.
Leg daarop wat bieslook.

Jubilootje:
Kook de eieren 8 minuten in licht gezouten water, pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze met de eiersnijder in fijne schijfjes.
Ontkorst de kaas, snijd hem in lintjes en leg die tussen de rechthoekige sneetjes brood.
Strooi er wat paprikapoeder over.
Combineer telkens een lintje kaas met een half eischijfje.
Strijk wat boter op de sandwiches en leg ze onder de grill.



Terug