Rolletjes Gandaham gevuld met kaas

gandaham_kaas (2K)

  • 8 plakjes Gandaham
  • 125 g verse roomkaas
  • 50 g blauwe schimmelkaas (Stilton, Pas de Bleu)
  • 6 verse basilicumblaadjes
  • 4 verse blaasjes munt
  • 1 ui
  • 1 theel. gehakte peterselie
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Meng de kazen door elkaar.
Snij de basilicum, munt en de ui fijn en meng onder de kaas.
Voeg de gehakte peterslie toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg huishoudfolie op je werkvlak.
Leg 2 plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar en schep er de kaasmengeling op.
Rol dit zorgvuldig op tot een cilinder en rol het huishoudfolie er rond.
Werk verder tot de ham op is.
Leg voor minstens 4 uur in de koelkast.
Snijd de cilinder in twee en schik de helften op een bord.
Werk af met verse kruiden en een streepje olijfolie.
Voor een aperitiefhapje leg je een dun plakje op een toast of op een aperitief bordje.

Bron: chefkok Peter Goosens, Hof van Cleve
Gepubliceerd door: Inge Deyck in Kook Jij

Terug