|
|
Kneed de bloem, gist, zout, olijfolie en het water tot een plakkerig deeg.
Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Schil de biet en snijd ze in hele fijne schijfjes.
Gebruik desnoods een mandoline.
Was de koolbladen en hak ze heel fijn.
Snipper de look fijn.
Rits de tijm van de blaadjes en hak de rozemarijn fijn.
Meng alles door het gerezen deeg.
Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Het moet ongeveer 2 cm dik zijn.
Beleg met de olijven.
Laat 25 minuten rijzen.
Verwarmen ondertussen de oven voor op 200 °C.
Laat 15 minuten bakken.
Lekker met en zonder hummus.
Variëren
Vervang de kool door andere groenten en de rozemarijn door andere kruiden.
Dit is bijvoorbeeld ook erg lekker met tomaat, look en oregano.
Voeg mozzarella toe.
Maak in de lente een variant met wilde kruiden zoals brandnetel, weegbree, paardenbloemblad . . .
Bron: Annelies Vandendriessche van huiskamerrestaurant Diner sur terre
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief