Flensjes op zijn Limburgs (Crêpes á la Limbourgeoise)

  • 4 hartige flensjes
  • 15 cl bier
  • 15 cl melk
  • 6 plakken gekookte ham
  • 12 asperges
  • 2 eidooiers
  • 20 g bloem
  • 20 g boter
  • 1 eetl. room
  • paneermeel
  • 80 g geraspte kaas
  • zout
  • cayennepeper
  • nootmuskaat

Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
Maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk en breng deze op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
Vermeng de room en de eidooiers en voeg dit mengsel bij de saus.
Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
Snijd 2 plakken ham in julienne van 4 cm lengte en voeg deze bij het ene deel van de saus.
Kook de asperges in 10 minuten halfgaar.
Neem een flensje, leg er 1 plak ham en 3 asperges in en giet er een beetje saus zonder ham over.
Doe hetzelfde met de rest van de flensjes.
Rol de flensjes op en leg ze in een beboterde braadslee.
Schenk er de andere saus over en bestrooi met de kaas en paneermeel.
Leg er hier en daar een klontje boter op en laat in een op 200 °C voorverwarmde oven 15 - 20 minuten gratineren.

Bron: NN



Terug