Courgette-paprika-frittata

  • 1 courgette
  • 2 à 3 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 eieren
  • 10 cl room
  • 1 eetl. versgehakte basilicum
  • peper & zout
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Was de courgette en rasp deze grof.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Pel de ui en snipper deze.
Pel de teentjes knoflook en pers deze boven de ui.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de look.
Schep de courgetterasp erdoor en roerbak 5 minuten.
Kook de paprikareepjes intussen 3 minuten in water, giet ze af en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los met room en de helft van de basilicum, peper en zout en geraspte kaas.
Schep de afgekoelde groenten erdoor.
Vet de vorm licht in.
Giet het ei-groentemengsel in de ingevette vorm en plaats het gerecht in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de taart in 35 à 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart iets afkoelen, steek de zijkanten los met een scherp mes en verdeel de frittata in punten.

Bron: De Wassende Maan

Terug