Carpaccio van komkommer met geitenkaas

Carpaccio van komkommer met geitenkaas

vegetarisch

  • 200 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 groene appel (type Granny Smith)
  • ½ bussel radijzen
  • ⅓ bussel bieslook
  • enkele blaadjes rucola
  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • appelazijn
  • peper
  • grof zout

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de ciabatta in zo dun mogelijke plakjes met een gekarteld mes.
Leg bakpapier of een siliconen matje op een bakplaat.
Verdeel er de sneetjes ciabatta over en besprenkel met olijfolie.
Bak de ciabatta krokant in de voorverwarmde oven.
Spoel de radijzen onder koud water en snijd ze met een rasp of mandoline in heel fijne plakjes.
Leg de plakjes in water met ijsklontjes zodat ze krokant worden.
Snijd de appel in smalle staafjes en doe ze ook in het ijswater.
Doe de geitenkaas in de hakmolen en laat even draaien.

Tip
Als de geitenkaas te droog is, kun je er eventueel een beetje room aan toevoegen. Snipper de bieslook en roer hem door de geitenkaas. Breng de kaas op smaak met peper. Schil de komkommer, halveer hem en snijd het vruchtvlees met de rasp of mandoline in heel fijne plakken zoals carpaccio. De zaadlijsten gebruik je niet. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schik de komkommercarpaccio op borden en sprenkel er een beetje olijfolie en appelazijn over. Kruid met een snuifje grof zout en wat versgemalen peper. Leg er avocadoblokjes bij. Vorm met behulp van 2 lepels quenelles van de geitenkaas. Leg de toefjes op de komkommer. Laat de appel en radijzen uitlekken. Werk de salade af met staafjes appel en rondjes radijs. Leg eventueel een paar blaadjes rucola op het bord. Breek de ciabattatoastjes in stukken en leg ze bij de salade.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug