Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

carpaccio_aardappelchips (2K)

  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 gesneden sjalotten
  • 200 g veldsla
  • 200 g raketsla
  • 200 g fetakaas (blokjes)
  • 1 theel. witte wijnazijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. zeezout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was en schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes ter dikte van chips.
Doe ze in een afsluitbaar recipiënt met wat olijfolie en zeezout.
Schud zodat de ingrediënten zich vermengen.
Verspreid de chips over 3 à 4 ovenschalen (afhankelijk van de grootte), bedek met de sjalotten en bak gedurende 12 à 15 minuten.
Was de sla en vermeng met 2 eetlepels olijfolie en een theelepel witte wijnazijn.
Meng er de fetablokjes onder.
Haal de chips uit de oven en serveer ze met een stevig handvol sla.

Bron: Patapas

Terug