Asperges op Vlaamse wijze - I

  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
Droog de lichtjes gezouten asperges op een doek en schik ze op een warm bord.
Kook de scharreleitjes hard en plet ze grof.
Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat, peterselie en gesmolten hoeveboter.
Schep dit mengsel half over de asperges en dien warm op.

Aanbevolen wijn
Pinot Gris, Domaine Mittnacht Freres, Terre d’étoiles, 2004

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier


Asperges op zijn Vlaams - II

  • 24 grote witte asperges
  • 4 hardgekookte eieren
  • ½ bos verse peterselie
  • 150 g ongezouten hoeveboter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • peper & zout

Schil de asperges van de kop naar beneden.
Snijd het houterige uiteinde af.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
Kook de eieren 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei.
Laat ze onmiddelijk schrikken onder koud water.
Pel de eieren en plet ze met een vork.
Snipper de gewassen peterselie fijn.
Meng onder de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af.
Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.
Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op maar laat de puntjes onbedekt.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug