Asperges met scampi

asperges_scampi (2K)
voor 2 personen
  • 6 witte asperges
  • een klontje boter
  • 10 grote scampi
  • 1 kleine tomaat
  • 4 pijpjes bieslook
  • 3 blaadjes basilicum
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout naar smaak

De asperges schillen - begin ± 4 cm onder de kop.
De tomaat schillen, ontpitten en in blokjes snijden.
Vermeng die met de gesnipperde basilicum en een halve eetlepel olijfolie.
De scampi pellen - op het staartstukje na - en het darmkanaal verwijderen.
Breng in een grote pot water aan de kook, voeg er zout en een blokje boter aan toe.
Leg de asperges in het kokende water en kook beetgaar in 8 à 12 minuten (afhankelijk van de dikte).
Ondertussen: de scampi in hete olie in de wok kort aanbakken.
Kruid met peper en zout.

Serveertips
De asperges schikken op warme borden.
Leg er de tomatenblokjes en de scampi kunstig langs en strooi er iets gesnipperde bieslook over.
U kan er eventueel een beetje hollandse saus bij serveren.

Wijnsuggestie
Champagne: Egly-Ouriet, Cuvée Veilles Vignes, Blanc de Noirs, dégorgée septembre 2001 of Cuvée Spéciale.

Bron: Smulweb

Terug