Antwerpse snack

(20 stuks)

    • voor de pannenkoekjes:
  • 500 g witte bloem
  • 500 g boekweitbloem
  • 2 eieren
  • 2 pakjes gist van 8 gr
  • 1 flesje De Koninck-bier
  • ¾ l volle melk
  • 1 koffielepel zout
  • 2 cl witte suiker
  • ½ kop olie
    • voor de vulling:
  • 20 plakjes hespeworst
  • 20 plakjes filet d'Anvers
    • voor de garnering:
  • mooie blaadjes sla
  • in vieren gesneden tomaten

Week eerst de gist en de melk in een kommetje.
Breek 2 eieren in een grotere kom en voeg er al roerend de suiker en het zout, samen met de witte bloem, boekweit en de halve kop olie, aan toe.
Roer goed.
Vul dit mengsel aan met het melk-gistmengsel en de inhoud van een flesje de Koninck-bier.
Meng goed.
Laat het deeg zo'n 1,5 uur op kamertemperatuur rijzen en klop het dan even op.
Het deeg is nu klaar.
Neem een kleine koekenpan van 10 cm doorsnede en bak daarin een 40-tal pannenkoekjes.
Laat ze afkoelen.
Versier een bord met enkele blaadjes sla en een kwartje tomaat, leg daarop een pannenkoekje, beleg het met een plakje hespeworst, leg er een tweede pannenkoekje over en beleg het met een plakje filet d'Anvers.
Serveer met een De Koninck-biertje.



Terug