Aardappelen à la Flamande

aardappelen_flamande (5K)

  • 4 vastkokende aardappelen (100 g elk)
  • 4 eieren
  • 50 g gezouten boter
  • 1 koffiel. nootmuskaat
  • 1 handjevol peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 kg grof zeezout

Was de ongeschilde aardappelen, plaats ze op een bakplaat en bedek ze met het zeezout.
Bak de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt de boter en meng met de eieren.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en de boter.
Snijd de aardappel in twee en serveer met een lepel van het ei- en botermengsel.
Werk af met gehakte peterselie.

Bron: Patapas

Terug