Aardappelchips met krab, gember en avocado

Aardappelchips met krab, gember en avocado

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1 levende krab of 1 blikje krabvlees
  • ½ avocado
  • 1 citroen stukje chilipeper
  • 1 koffiel. gehakte gember
  • 1 eetl. verse mayonaise
  • 1 eetl. olijfolie
  • enkele takjes koriander en rucola

Voor de verse krab:
Breng een ruime pot water aan de kook met de groenten, het kruidentuiltje en peperbollen.
Kook de krab 5 minuten en haal uit de bouillon, laat een half uurtje afkoelen.

Spoel de ongeschilde aardappel en snijd in flinterdunne plakjes.
Frituur in schone olie.
Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de mayonaise aan met de fijngehakte chili en de gember.
Haal het vlees uit de krabscharen en de kop en maak aan met de mayonaise.
Snijd de avocado in blokjes en meng het citroensap eronder.
Lepel op elk bord 3 gelijke hoeveelheden krab, ertussen de avocado.
Werk af met de chips en de kruidensla.
Lepel er de olijfolie over.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug