Aardappelbouchees met foie gras

aardappelbouchees (3K)

  • 4 schijfjes ganzenleverpastei van 40 g
  • 1 ei
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Bak de ongeschilde, gewassen aardappelen 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Haal het vruchtvlees uit de aardappelen, voeg er 50 gram boter en 1 volledig ei aan toe.
Meng goed en kruid met peper en zout.
Beboter 4 vormpjes en vul ze met de aardappelmengeling.
Zet de vormpjes 15 minuten in de oven op 220 °C.
Laat lauw worden, haal het geheel uit de vormpjes en leg een schijfje foie gras op elke aardappelbouchee.

Tip
Met de aardappelbouchee kan je alle kanten uit. Ook gerookte zalm of wildpaté passen perfect bij dit smakelijke aardappelhapje.

Bron: Patapas

Terug