Aardappel- en parelhoenbeignets met Oud Brugge

aardappel_parelhoenbeignets (5K)

  • 4 vastkokende aardappelen (150 g elk)
  • 200 g parelhoenfilet
  • 2 citroenen
  • 100 g Oud Brugge
  • 2 eieren
  • 2 à 30 cl groentebouillon
  • 15 cl melk
  • 2 eetl. dragonblaadjes
  • 150 g bloem
  • peper
  • zout
  • satéstokjes

Snijd de geschilde aardappelen en de parelhoenfilets in dobbelsteentjes van 2 cm op 2 cm.
Voeg de koude groentebouillon toe en kruid met peper en zout.
Klop de eieren en de melk.
Meng met de bloem en roer tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.
Maak nu de beignets door de aardappelen en de kip op de satéstokjes te spiesen.
Draai deze door de fijngehakte dragon en schep erna door het beslag.
Bak gedurende 3 minuten in de frietketel op 170 °C.

Bron: Patapas

Terug