Aardappel en maïs fritters

Aardappel en maïs fritters

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 6 gesnipperde lente-uitjes
  • 200 g maïs (vers of uit blik)
  • 4 eieren
  • 40 g broodkruim
  • 1 theel. gemalen komijnpoeder
  • 1 dl arachideolie
  • 4 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. gehakte munt
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • zout

Schil en rasp de geschilde aardappelen.
Knijp het vocht uit de aardappelen en meng met de maïs.
Voeg hierbij de gesnipperde lenteui, eieren, broodkruim en komijn.
Kruid met peper en zout.
Meng tot een mooie gladde massa.
Verwarm enkele eetlepels olie in een pan en schep hierin een eetlepel van het aardappelmengsel.
Bak 3 minuutjes bruin aan elke zijde.
Herhaal tot al het mengsel gebruikt is.
Meng ondertussen alles voor de dip (yoghurt, munt, citroensap) en kruid met peper en zout.

Tip
Om dit hapje nog specialer te maken, kan je er gestoofde bladspinazie bij serveren.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug