Visgerechten, specifiek Belgisch
Tenzij anders vermeld, zijn de recepten voor vier personen.
Inhoudsopgave
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z![]()
- Gewokte aardappelblokjes met garnalen, selder en gember
- Aardappelcarpaccio met goudbrasem en gribiche van erwtjes
- Aardappelcrumble met griet en venkel
- Aardappelen in de oven met kabeljauw, tomaat en Provençaalse kruiden
- Aardappelen in de schil met grijze garnalen en zure room
- Aardappelen met rozemarijn, gegrilde zeebrasem en asperges
- Gewokte aardappelen met garnalen en asperges
- Opgebakken aardappelen met zalm op een bedje van porei in een romig sausje
- Aardappelflensjes met gerookte zalm
- Aardappelgratin met tongrolletjes, grijze garnalen en geroosterde kerstomaatjes
- Krokante aardappeltjes met kabeljauw
- Aardappelpuree met een fantasie van gerookte zalm en bieslook
- Aardappelpuree met koolvis en gestoomde groenten
- Aardappelpuree speciaal met trio van vis
- Aardappelspiesjes met scampi
- Aardappelspiesjes met zeevruchten
- Aardappeltartaar met bloemkool en gerookte paling
- Antwerpse garnalenkroketten
- Mosselen uit Antwerpen
- Forellen op Ardeense wijze
- Vlaamse Ardennenforel
- Asperges, vergezeld van zalm in een kaassausje
- Zandhovense bakharing met ajuinsaus
- Bertennestjes
- Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi
- Bladerdeeggebak met zalm
- Bladerdeeggebakje gevuld met vis
- Blauwvoetschelpen
- Blinde vinken van witloof
- Cake van een vis-omeletje met pasta
- Carpaccio van Sint - Jacobsvruchten met puree van aardpeer, nootjes en kastanjeroom
- Clafoutis van selder met appels en schelvis
- Cordon bleu van kabeljauw op een bedje van puree met verrassingen
- Gevulde courgette op een bedje van pasta
- Courgettini met kale-pesto en langoustines
- Drie vissen in court-bouillon
- Couscous met gewokte groenten, zalmfilet vergezeld van een kruidensausje
- Crème brûlée van aardappel en gerookte zalm
- Crouque kabeljauw - tomaat
- Forel gemarineerd
- Forel uit de Ardennen
- Gebakken forel met pasta
- Gevulde forel
- Forel zoals in de Voer
- Forel zonder naam
- Forellen op Ardeense wijze
- Forellen op Julia's wijze
- Fricassée á la bière
- Reuze gamba's met zijn cruditeiten
- Garnaalkroketten
- Antwerpse garnalenkroketten
- Garnalenspies met visbrochettes en salsa picante
- Gratin van pompoen en mosselen
- Gratin van scampi, mosselen en garnalen
- Gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje
- Gratin-torentje met kabeljauw, scampi's in een sausje van groenten
- Griet met boschampignons, puree van pastinaak, kastanje en hazelnoot
- Grietfilet met krokante groenten
- Griet op de graat gebakken met preistoemp
- Groene koolpakjes met zalm en tijmaardappelen
- Kabeljauw in een Halloween kleurtje
- Kabeljauw in een jasje van gerookte zalm
- Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei
- Kabeljauw met spinazie
- Kabeljauw op een bedje van groenten
- Kabeljauw op een bordje, klein maar fijn
- Kabeljauw op een kleurijk bedje van lekkernijen
- Kabeljauw op z'n Vlaams
- Kabeljauw op Vlaamse wijze
- Kabeljauw geserveerd op een bedje van tomaat met rucola
- Gepaneerde kabeljauw met groentjes en opgebakken krieltjes in schil
- Gebakken kabeljauw op een bedje van groentenpuree
- Gepocheerde kabeljauw met puree van lente-uitartaar van tomaat en tuinkruiden
- Vlaamse kabeljauw met spek
- Kabeljauwfilet met gekonfijte prei en schorseneren
- Kabeljauwfilet met pasta in een currysausje
- Kabeljauwfilets op Rodenbachs wijze
- Kabeljauwhaasje geserveerd op een bedje van appelsien
- Kabeljauwhaasje in een romig sausje
- Kabeljauwhaasje met frisse kleuren
- Kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree
- Kabeljauwmoot met zoete aardappel en een duo van groenten
- Kabeljauwsteak gepaneerd op een frisse salade
- Kabeljauwvink met citroen-jeneverjus
- Karnemelkpuree met garnaaltjes van Jan en Nele
- Karper met bier
- Kerstrollade van tongscharfilet en tonijn
- Knorhaan met een winters aardappelgerecht
- Knorhaan tussen het zeewierwoud, tajine
- Koude schotel met gerookte zalm
- Kreeft op grootmoeders wijze
- Oostendse langoustines
- Lasagne van griet en grijze garnalen met selderij
- Gegrilde leng met muntsaus
- Lentwaterzooi
- Lintpasta met rode spitskool, kabeljauw in een kaassausje
- Loempia's met mosselvulling
- Loempia’s van Noordzeekrab
- Lotte in pittige rode wijnsaus
- Lotte met aardbeien uit het Waasland
- Lotte met bier
- Lotte met peperroom
- Maasbaars met Seizoens
- Macaroni met scampi in een kruidensausje
- Marmite van steenbolk en zeevruchten
- Mosselen en pijlinktvis met pasta
- Mosselen in witbier
- Makreel met pikante saus
- Mosselen met bier
- Mosselen met Gueuze
- Mosselen met look en mosterdsaus
- Mosselen op z'n Vlaams
- Mosselen uit Antwerpen
- Mosselen van Sint-Anneke
- Mosselen van de zeeman
- Mosselkes op z'n Vlaams
- Mosselkronen op Breugheliaanse wijze
- Mosselzooitje met venkel en garnalen
- Moules á l'Ardennaise
- Belgische nasi goreng
- Nieuwpoorts zooitje
- Noordzee-tong in een krokant jasje
- Noorse steenbolk gevuld met verse groenten
- Oostendse langoustines
- Sliptong uit Oostende
- Oostendens vispannetje
- Oostendense waterzooi
- Groentenschotel met verse garnalen
- Ovenschotel met aardappelpuree en vis
- 'Palet d'or' aardappelen en zeetongfilet met sesam
- Dronken paling
- Paling in 't groen
- Paling met salie uit de Polder
- Paling van Sint-Anneke
- Paling op zeemanswijze
- Pangasiusrolletjes gevuld met scampi
- Papillot met verrassingen
- Papillot van rode poon
- Papilotte van Pietermanneke
- Papillotte van wilde zalm, meerdere recepten
- Pasta en tonijn met een frisse salade en saus
- Pasta met gerookte zalm, rucola en appels in een romig Philadelphiasaus
- Pasta met scampi
- Pasta met scampi en garnituren
- Pasta met tonijn met zongedroogde tomaten gekruid met verse kruiden
- Pasta met witloof, rucola vergezeld van gerookte zalm in een romig sausje
- Pasta met zalm en zeekraal in een romig sausje
- Pasta met zeeduivel op een bedje van zeekraal
- Pasta met spruitjes en zalm
- Pasta visbordje met witloof en appel
- Pasta voor bij visgerechten
- Pastagerecht met tonijnsteak en scampi in een limoensausje
- Pastavisgerechtje op een bedje van rode en groene koraalsla
- Penne met tonijn en een frisse salade van groenten
- Pieterman met dille en grof zeezout
- Pizza met tonijn en opgelegde wortelen met mierikswortel
- Pizzapasta met zeevruchten
- Pladijs met asperges, mousselinesaus en grijze garnaaltjes
- Pladijs met gegrilde bintjes, broccoli, bloemkool en komkommersalade
- Pladijs met uienpuree, koolrabi, pijpajuin en krielaardappeltjes
- Pladijs (schol) op een vleugje nostalgie
- Op de graat gebakken pladijs met bouillon van ui en gebrande wortel
- Gestoomde pladijsfilets met warmoes en garnalensaus
- Pladijsreepjes met dille
- Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes
- Potje piraat, Gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje
- Surprise van puree met opgebakken kabeljauwfilet
- Rodenbachspiesjes
- Rode poon met peterselieaardappeltjes, raapjes en bietjes en kappertjes
- Rode poon met texturen van Franse sjalot
- Gebakken rode poon met couscous en geroosterde rode paprika
- Rog gevuld met aardappelrisotto
- Rog met appelkappertjes en paprikasaus
- Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
- Gebakken rogfilet met wortelstoemp
- Rogfilet met zeekraal, kerstomaat en rucolasaus
- Rundvleesrolletjes, gevuld met aardappelblokjes, groene boontjes en ansjovis
- Sabayon van aardappelen, witte chocolade en zeebaarsfilet
- Scampi
- Scampi met peer en kerrie
- Scampi met puree op een bedje van wokgroenten
- Scampi met witloof, tomaat en puree
- Scampi, champignons in een super gemakkelijk sausje
- Gebakken scampi met rammenas en zure room
- Schelpjespasta in een gorgonzala sausje met zeevruchten
- Schelpjespasta vergezeld van frisse groenten met scampi en clams
- Schelpjespasta met vis en zeevruchten
- Gratin van schelvis met spinazie en gekookt eitje, Potje piraat
- Schelvisfilet met biersaus
- Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas
- Sint-Jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
- Sint Jacobsvruchten met scampi, meerdere recepten
- Snel gewokte seafoodschotel
- Sliptong uit Oostende
- Gevulde snoek
- Gepocheerde snoekbaarsfilet met prei en spek
- Spaghetti met groenten en gerookte zalm
- Spaghetti met een kaassausje vergezeld van St-Jacobsvruchten
- Spaghetti met scampi
- Spaghettini met gebakken Sint - Jacobsvruchten en verse pesto
- Spruitenstoemp in een vissausje met kabeljauw
- Noorse steenbolk gevuld met verse groenten
- Stoemp met gegrilde schelvis
- Groene stoemp met rode poon
- Zuiders stoofpotje van kabeljauw
- Surprise van puree met opgebakken kabeljauwfilet
- Tagliatelle met asperges en rode poon
- Tarbot voor lekkerbekken
- Tarbot in tulband 'Rembrandt'
- Tarbot met salsa verde en een zomerse puree
- Tarbotfilet op bedje van witlof met twee sauzen
- Terrine van zoetwatervissen op de wijze van Virton
- Tomaat garnaal met groene gazpacho en pesto
- Tomaat gevuld met pladijsfilet op een bedje van pasta
- Tomaat gevuld met vis en groenten
- Gevulde tomaat met couscous en kabeljauw
- Tong met een surprise van pasta
- Tongfilets van de roerstok
- Vlaamse tongfilets in folie uit de oven
- Tongrolletjes met Double Enghien
- Tongrolletjes vergezeld van pasta en groenten
- Tongschar met broccolipuree, mousselinesaus
- Tongschar met witloof
- Gebakken tongschar
- Gebakken tongschar met broccoli en amandel-knoflook schilfers
- Tonijnmoot gegrild op Italiaanse toer
- Tonijnlapjes met rode wijn en spekblokjes
- Tortellini met gerookte zalm
- Tortellini met scampi en clams, verliefd op de Nederlanders of andersom
- Tijgergarnalen met chili's
- Vis en friet
- Vis met Mort Subite Cassis
- Feestelijk visbordje
- Visfilets in biersaus
- Visgratin met Oud Brugge
- Vismedaillons op z'n Rodenbachs
- Vispannetje
- Vispannetje met tongschar en pompoen
- Vispannetje van hondshaai met prei, tomaat en ui
- Vispapillot "bouillabaisse”
- Vis-videe met frietjes en groenten
- Drie vissen in court-bouillon
- Vlaamse Ardennenforel
- Vlaamse kabeljauw met spek
- Kabeljauw op z'n Vlaams
- Vlaamse tongfilets in folie uit de oven
- Lente waterzooi
- Waterzooi van asperges en vis
- Waterzooi van griet met witloof
- Waterzooi van riviervis
- Waterzooi van vis
- Oostendese waterzooi
- Wontons met venkel en mosselen
- Wortelpuree met kabeljauwfilet
- Wijting met Vlaamse asperges
- Zalm in een witloofjasje
- Zalm met asperges en zeekraal in een zalig sausje
- Zalmfilet met heerlijke groenten en een surprise van aardappelpuree
- Zalm met witbiersaus
- Zalm met zeegroenten en cruditeiten
- Zalm op een bedje van puree met groenten
- Gebakken zalm met pasta en zeekraal speciaal
- Gepocheerde zalm in Hollandse saus
- Gepocheerde zalm met groene pepersaus
- Surprise van gerookte zalm
- Wilde zalm vergezeld van voetselder met een romig sausje
- Zalmfilet in de oven
- Zalmfilet met prei en Den Schelen Os Tripel
- Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus
- Zalmforel in moten gesneden vergezeld van groenten
- Zalmpakketjes uit de oven
- Zandhovense bakharing met ajuinsaus
- Zeebaars gevuld met groenten
- Zeebaars in vijfkruidensaus
- Zeebaars met schorseneren
- Zeebaars op een bedje van broccoli en krieltjes
- Zeebarbeel op z'n zuiders
- Zeebrasem op een warme herfstdag
- Zeeduivel met bieslooksaus
- Zeeduivel met gekookte ham, witloof en dragon
- Zeeduivel met paprikasaus en kerstomaatjes
- Zeeduivel met spaghetti tricolore
- Zeeduivel met witloof en Gueuze
- Duivelse zeeduivel
- In boter gebakken zeeduivelfilet, gnocchi, pompelmoes en Romeinse sla
- Zeeduivelspiesjes met tomatencoulis
- Zeetong à la meunière met pastinaakfrietjes en witloofsalade
- Zeetong uit Lillo
- Zeetongen van Brabo
- Zeetongrolletjes apart geserveerd met geitenkaas
- Zeetongrolletjes gevuld met zalm met een sausje van rucola
- Zeetongrolletjes met broccoli gevuld
- Zeetongrolletjes met scampi op een bedje van rucola met een verrassing van puree
- Zeetongrolletjes op een bedje van witloof en zoete aardappel
- Zeewolf met groenten en pasta
- Gebakken zeewolf met een fris basilicumsausje
- Gegrilde zeewolffilet op een bedje van pasta met groenten
- Terrine van zoetwatervissen op de wijze van Virton
- Zonnevis met Duvel
- Zurkelpuree met pladijs
- Zwaardvis met groenten en pasta
- Zwaardvis met kumato tomaatjes gevuld met zeekraal, ongepelde grijsgarnalen, krieltjes met mosterdsla
- Zwaardvisfilet met zijn garnituren
Voor het laatst bijgewerkt op: