Wortelsoufflé met koriander

  • 300 g aardappelen (3 stuks)
  • 300 g wortelen
  • 30 g boter of margarine
  • 2 eetl. verse room
  • zout, peper en nootmuskaat
  • ½ theel. kurkuma
  • 4 eieren
  • 1 bosje gewassen en fijngehakte koriander

Kook de aardappelen en de wortelen gaar.
Pureer ze.
Voeg boter, room, zout, peper, kurkuma en nootmuskaat toe.
Scheid het eiwit van de dooiers.
Voeg de dooiers aan de bereiding toe en mix alles.
Breng op smaak met koriander en roer om met een lepel.
Klop het eiwit stijf en roer voorzichtig onder het mengsel, zodat het niet ineen zakt.
Giet de bereiding in individuele vormpjes.
Bak de bereiding gedurende 15 minuten in de oven (op 180 °C) tot de soufflé een goudgeel kleurtje krijgt.

Bron: Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug